Search
  • Laurits Boile

Brug video til at sælge??


I dag vil jeg gerne fortælle om, hvordan forskellige virksomheder helt konkret kan bruge video i deres salgsproces, til at sælge mere og hurtigere. Hvilke helt konkrete videoproduktioner, kan det give mening at investere i, i hvilke situationer? Og så vil jeg også gerne fortælle dig, hvordan du kan lave nogle videoproduktioner, som du kan bruge på tværs af BÅDE din inbound- og outbound marketing/salgsproces, - for evigt.


Du kan se video-udgaven af indlægget her:


Vi skal vi lige ha’ etableret hvad jeg mener med inbound- og outbound marketing/salgsproces. I forhold til det jeg ska tale om i dag, så er inbound marketing og salg fx det content, annoncer, nyhedsbreve som I som virksomhed strategisk deler ud af, med det formål at få folk over på jeres hjemmeside og se endnu mere content fra jer, hvortil de måske bliver til varme leads. Outbound marketing og salg er - i min fortælling i dag - kold kanvas og kold outreach i det hele taget. Det rå-salgsarbejde som salgsmedarbejdere og mødebookere udfører på helt kolde OG mindre kolde leads.

 

Der findes 3 videoproduktioner til virksomheder, som kan være med til at støtte ALLE dele af salgsprocessen, uanset om vi taler inbound eller outbound marketing og salg.

dag vil jeg bruge den klassiske salgstragt som eksempel på kunderejsen, den kender de fleste.Videovisitkort


Toppen af salgstragten er her hvor folk først finder jer, falder over jer eller hører fra jer. De kan fx finde jer via en søgning, som leder hen til et af jeres blogindlæg, - det er inbound marketing. I kan også ha’ vurderet dem som en god kandidat og i ringer derfor til dem, uden at de kender til jer endnu, - det kalder vi outbound salg. I de første møder med jer som virksomhed, - hvad enten det er online eller over telefonen - har vi videovisitkortet eller profilfilmen som den første produktion, der kan hjælpe jeres aktive salgsproces. Det er den videoproduktion, som har til formål: kort at fortælle hvem I er, hvorfor I eksisterer, hvad I laver og hvordan I gør det. Videovisitkortet er et fantastisk værktøj til at samle folk op, når de først finder jer online, derfor skal videovisitkortet, - altså forklaringen på jeres eksistens - være nem at finde på alle tænkelige sider af jeres, på de sociale medier, samt hjemmeside, relevante blogindlæg, privatprofiler osv. - sådan bruges den inbound. Til outbound-brug er videovisitkortet virkelig god til at hjælpe sælgerne og mødebookerne med at introducere jeres virksomhed på en fed måde, og for nogle potentielle kunder en lettere tilgængelig og bedre måde. En god metode er at sende et link til videoen i en opfølgende mail, til et helt kold lead man lige har talt med. Selvfølgelig efter de har givet tilladelse. Videovisitkortet er et ekstra våben til mødebookere og sælgere. Videovisitkortet er derfor en produktion, som du kun skal lave én gang, og som kan støtte starten af din salgsproces, hvad enten vi snakker inbound eller outbound salg og markedsføring i mange år frem. Du kan se et virkeligt eksempel på sådan en video her:


 

Produktvideo og Testimonial


Rykker vi videre ned i salgstragten rammer vi midten, som vi kan kalde for ‘overvejelses’-fasen. Her er folk blevet introduceret til jer og de ved nogenlunde hvad I laver og måske lidt om hvad I kan hjælpe dem med. Men måske er jeres produkt meget teknisk, og de ved ikke helt grundlæggende hvad det kan, hvordan man bruger det og derfor heller ikke hvordan det vil passe ind i deres organisation? Måske de mangler at se nogle resultater som andre virksomheder har opnået ved brug af jeres produkt? Begge spørgsmål her kan vi besvare med 2 forskellige videoproduktioner, den ene er produktvideoen den anden er testimonial videoen. Du kan nok godt gætte hvilken video der besvarer hvilket spørgsmål.


Produktvideoen

Produktvideoen er den - ind til benet - tekniske gennemgang og præsentation af dit produkt. Det er den video som placeres under fanen 'ydelser' eller 'produktet' på din hjemmeside - inbound salg - OG den video som jeres sælgere tager med ud til salgsmøder og præsenterer for kunderne, “outbound salg”.Du kan se et virkeligt eksempel på en produktvideo her:

Testimonialvideoen

Testimonialvideoen er din kundes udtalelse om dig. Den kan bruges på næsten samme måde, som produktvideoen, blot under fanen 'cases' eller 'resultater' på din hjemmeside - inbound salg - OG sælgerne kan ligeledes tage den med til salgsmøder eller bruge den som en del af deres online kommunikation, “outbound salg”.

Du kan se et virkeligt eksempel på en testimonialvideo her:


 

Hvornår skal du bruge hvilken video?

Her har du altså 3 typer af videoproduktioner til virksomheden, som du kan bruge aktivt i både din inbound og outbound marketing og salgs-strategi. Hvis du har set så langt her, så kan det være du er nysgerrig på, hvorvidt en af de her produktioner, er lige præcis det du står og mangler til at støtte din salgsproces og få skabt de nødvendige resultater.


Der er absolut ingen der siger, at du skal producere alle 3 videoer i korrekt rækkefølge. Føler dine sælgere fx at jeres produkt er meget visuelt og svært at forklare kort, så kan en produktvideo være det første logiske træk, mens videovisitkortet kan være et mere overordnet tiltag, for at udbrede forståelsen af jer som brand.


Det hele kommer an på hvilke udfordringer I står overfor lige nu.Hvis du er interesseret i at vide, hvordan video kan hjælpe lige nøjagtigt din salgsproces, så udfyld skemaet på min hjemmeside, - så kan vi tage en snak om det.

 

Vil du i mellemtiden gerne blive endnu klogere på strategisk brug af video, så kan du følge med på nyhedsbrevet, eller hoppe på Linkedin, Facebook eller Instagram.

Jeg håber vi ses.
38 views0 comments

Recent Posts

See All